Wanneer is mijn hond zindelijk?

Als de pup krantzindelijk bij de fokker weg komt (hij weet dat hij op een krant moet plassen) wil dit niet zeggen dat hij dat bij jou ook doet. 
Je kunt gebruik maken van zindelijkheidmatjes, deze leg je in huis neer en daar kan de pup op plassen. Heel handig, maar je wilt liever dat hij het buiten doet en leert zich te melden als hij iets moet doen.

  • Na iedere slaapbeurt moet de pup plassen, 100% zeker! 
  • Pak hem op en zet hem buiten en laat hem daar plassen of poepen.
  • Na ieder speelmoment moet de pup ook plassen. Ze gaan zo op in het spel dat ze vergeten om te plassen en het vaak op de plek doen waar ze denken “en nu moet ik plassen”. 
  • Vaak ben je dan al te laat, dus hou het goed in de gaten en zet de pup na het spelen buiten neer.

Als je van buiten plassen of poepen een feestje maakt zal hij leren daar de behoeftes doen altijd leuk is! 
Zindelijk maken kan lang duren, de ene hond is er sneller mee dan de ander. Er zijn ook perioden dat ze weer onzindelijk worden (tanden wisselen bijvoorbeeld).
Hoe beter jij oplet na slapen en spelen en hem buiten zet, hoe makkelijker het zal gaan om hem zindelijk te maken.

TIP: Straf de pup NOOIT als hij per ongeluk in huis plast. 
Je beschadigd de band tussen jullie enorm en de pup zal op den duur niet meer durven te plassen als jij in de buurt bent.
De meest gehoorde straf methode die je – helaas- nog veel op internet tegenkomt is dat je de pup met zijn snuit door de plas moet halen. Volgens de mensen die deze adviezen geven leert de pup dan dat het niet mag.
Dit is absoluut niet waar!