Mijn honden

Zelf heb ik 4 honden, ze komen uit het buitenland (Bosnië en Kroatië). Alle vier hebben ze hun eigen rugzakje met "problemen" en angstgedrag, in het begin was dit heel erg puzzelen "hoe ga je hiermee om en hoe leer je ze dingen af en aan". Eigenlijk ging dit op sommige vlakken heel erg snel.

Laika (in memoriam)

laikaLaika, is 12.5 jaar geworden, in november 2018 hebben we haar helaas moeten laten inslapen. We kregen haar toen ze bijna 3 jaar was. Zij komt uit Bosnie en is op straat gevonden met 2 puppies. Op het moment dat men besloot haar naar het asiel te brengen waren de puppies verdwenen. Dit moet een enorm trauma zijn geweest voor haar, de pups zijn ook nooit weer gevonden. Waarschijnlijk zijn ze overreden of voor haar ogen doodgemaakt (zo doen ze dat in Bosnie met straathonden namelijk).

Laika heeft nooit leren spelen en is als de dood voor vuurwerk en onweer (in Bosnie schieten ze op honden) dus ze was erg getraumatiseerd toen ze hier kwam. Ze slaapt het liefst 23 uur per dag en gaat dan 1 uur per dag mee naar het bos, uiteraard spelen wij in op haar gedrag en op haar wensen. Ze vindt alles prima namelijk, ze doet alles wat je zegt. Niet op een slaafse manier maar omdat meer omdat ze dankbaar is dat ze gered is, haar dankbaarheid laat ze ook dagelijks aan ons merken.

  Indy

indyDit is Indy, onze vrolijke spring in het veld. Zij is 10.5 jaar en ze komt uit Kroatie. Ze is daar op straat uit de auto gezet en heeft een maand lang in een dorpje rondgedwaald in de hoop weer opgehaald te worden. Dit was men op een gegeven moment zat en wilden de dorpelingen haar het liefst dood hebben. Een oudere dame in het dorp heeft het asiel gebeld en ze hebben haar opgehaald.

Niet veel later kwam ze mee naar Nederland en mocht ze bij ons komen wonen. Ondanks haar negatieve ervaringen met mensen heeft ze in ons de volste vertrouwen, al vanaf dag 1. Ze houdt echt van ons en laat dit elke dag merken door ons te wekken voordat de wakker gaat en worden we overspoeld met veel knuffels en kusjes.

 Koko

koko

Koko, hij is 9.5 jaar. We hebben hem sinds juni 2013. Hij heeft vanaf zijn geboorte op straat geleefd en vaak moet je dat soort honden laten waar ze zijn. Maar hij liep gevaar en stond ook op het punt gedood te worden, dit kon het asiel niat laten gebeuren en heeft hem naar het asiel gebracht. Hier is hij een beetje gesocialiseerd en mocht toen mee naar Nederland.

Hij kwam bij ons en had 0,0 vertrouwen in de mens. Nu is dit enorm toegenomen. Naar ons is hij vol vertrouwen maar naar anderen kan hij nog erg blaffen uit onzekerheid. Hij kan helaas niet los in het bos want hij zet het op het rennen en is weg. Ondanks zijn "streken" en "problemen" houden we net als van onze andere honden, heel erg veel en gaat hij het wel redden hier.
In huis voelt hij zich erg veilig, is waaks en beschermd ons allen goed. In de tuin voelt hij zich ook op zijn gemak. Buiten eigen terrein wordt hij iets meer onzeker en alerter maar vertrouwd volledig op ons dat wij hem hierin begeleiden. Hij kijkt de "kat uit de boom" bij nieuwe mensen en in een nieuwe omgeving maar is al snel meer ontspannen maar zoekt dan wel veel bevestiging bij ons.

 

Onyx

onyx

Onyx is 5.5  jaar Hij komt uit Kroatie en is een  ontzettende leuke, vrolijke en speelse puber.  Hij heeft bij mijn hondenschool op training gezeten en is erg leergierig.
Zoals elke puber houdt hij er van om alles te ontdekken en vooral dingen te doen waarvan hij weet dat het niet mag. Als hij oud wordt zal dit vast overgaan :-) Koko is zijn grootste vriend en samen ondernemen ze veel, vooral als het aan komt op spelen en snuffelen in de tuin. Waar Koko is, is Onyx en andersom

 

 

 

Contactformulier