Gedragstherapie

Wat is een gedragsprobleem? Dat kan van alles zijn:

  • Trekken aan de lijn
  • Uitvallen naar honden
  • Uitvallen naar mensen
  • Bak of prooi nijd
  • Angst
  • Trauma
  • Verlatingsangst

Kortom, het is een probleem als jij – de baas – het als probleem ervaart.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk aan de bel te trekken bij een gedragsdeskundige om het gedrag aan te pakken. Hoe langer je hier mee wacht hoe erger het probleem gaat worden, dus ook moeilijker om het te trainen.
Mocht het een gedragsprobleem zijn waar wij je niet mee kunnen helpen (ivm welke omstandigheden dan ook) dan hebben wij goed contact met collega gedragstherapeuten die je wel kunnen helpen.

Het consult

Hondenschool Hondenmaatje heeft één gediplomeerde gedragsdeskundige (eigenaresse Mirjam). Zij heeft in 2017 haar diploma behaald.
Als je een consult aanvraagt (door middel van het contactformulier) nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.
Hierin bespreken we het gedrag en het probleem en maken we een afspraak.

Afhankelijk van het probleem zal dit hier op het trainingsveld of bij je thuis zijn.
Gaat het bijvoorbeeld om verlatingsangst of angst in huis dan vindt de afspraak vanzelfsprekend bij je thuis plaats. Gaat het om uitval gedrag naar mensen of naar andere dieren dan maken we een afspraak voor hier op het veld.

Tijdens het consult stellen we veel vragen over de hond. Hoe oud was hij toen het begon, wat was de aanleiding enzovoort. Maar ook vragen we door over het verleden van de hond; waar komt het vandaan, hoe was het nest en hoe waren de ouders.
Op die manier krijgen we een goed beeld van de hond en een eventueel opgelopen trauma in het verleden. Vooral bij buitenlandse honden is dit vaak erg veel toegevoegde waarde.
We observeren de hond en bij vermoeden van fysieke klachten sturen we je altijd door naar de dierenarts en gaan er dan ook vanuit dat je hier een afspraak voor maakt. Wij werken veel samen met dierenartspraktijk Zuid West Drenthe in Meppel. Als het kan sturen we naar hun door.

Na de observatie en het gesprek krijg je al vast wat tips en adviezen voor training/oefeningen mee naar huis. Dezelfde week zetten we alles op papier en mailen we je dit toe. Je ontvangt een stappenplan en een verslag van wat we besproken hebben.

Praktische informatie:

Kosten voor het consult: € 150,-
Reiskosten: € 0.21 ct per km

Een week na het consult is er een telefonische afspraak waarin we doornemen hoe het gaat en of het stappenplan bijgewerkt moet worden.
Is een vervolgbezoek nodig, dan kost deze € 55,-

Het consult dient vooraf betaald te worden via een betaalverzoek. Deze ontvang je 24 uur voordat de afspraak gepland staat.
In overleg plannen we een datum en tijdstip.

Aanvragen gedragsconsult