Naast kynologisch instructeur ben ik ook gediplomeerd gedragstherapeut.

Waarom gedragstherapie:
Iedereen wil een hond, een maatje, die het goed doet en oog en oor heeft voor de baas.
Maar het kan gebeuren dat je hond een probleem gaat ontwikkelen waar je je echt geen raad mee weet. Een probleem wat ook niet op te lossen is tijdens een training bij een hondenschool, dan moet je een andere weg inslaan en de hulp hoger op zoeken.
Dan kom je bij een gedragstherapeut terecht.

Wat is een gedragsprobleem? het is een probleem als de baas het als probleem ervaart.
Denk hierbij onder andere aan:

- uitvallen naar andere honden
- enorm blaffen op straat of in huis
- slopen
- verlatingsangst
- trekken aan de lijn
- najaag gedrag
- alles opeten wat de hond kan vinden

Hoe ga ik te werk;
Als je mij mailt of belt met een probleem van je hond waarover je graag in gesprek wilt, nodig ik je uit voor een gesprek. Adviezen en consulten doe ik niet via de telefoon en niet via de email. Ik wil baas en hond graag leren kennen.
Het liefst hier bij de hondenschool, mits het probleem van de hond het toelaat. Als het een probleem is wat vooral bij je thuis voorkomt dan komt ik uiteraard bij je langs.
We gaan met elkaar in gesprek, net zolang tot ik het probleem boven tafel heb en de oorzaak van hier heb weten te achterhalen. Het lijkt in de ogen van de baas alsof een probleem zo van de 1 op de andere dag is ontstaan, vaak is dit niet het geval. Er is dan veel aan vooraf gegaan wat je als baas niet is opgevallen.
Een gesprek 1 a 1.5 uur duren. Na het gesprek zal ik een verslag maken van het gesprek en je alvast wat tips en adviezen geven waar je mee aan de slag kunt, ook deze krijg je allemaal op papier van mij toegestuurd.
Vaak is een vervolg bezoek noodzakelijk, of zelfs training op de hondenschool. Dan ben je hier natuurlijk van harte welkom zodat ik je goed kan blijven coachen met je hond.
We gaan er samen aan werken om ervoor te zorgen dat jij en je hond weer samen door 1 deur kunnen en je leert hoe je om kan gaan met het gedrag.

Tijdens een gesprek mogen gezinsleden aanwezig zijn, ik zal er zijn al gedragstherapeut en eventueel is er een stagiaire aanwezig. Dit alleen als je hiermee akkoord gaat.  Verslagen en adviezen zullen nooit door derden worden gelezen, mits je hier zelf voor kiest.
Ik ben mij er van bewust dat een gedragsprobleem bij de hond heel veel doet met de emoties van de baas, daarom ben ik er niet alleen voor de hond maar vooral ook voor de baas.

Als je meer wilt weten of een gedragsconsult aan wilt vragen kan je mij mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of je vult onderstaand contactformulier in.

 

Contactformulier