De eerste nachten

Stel je voor; je komt net bij je broers en zussen weg en komt in een nieuwe omgeving. De hele dag is al spannend, dan wordt het donker. De baasjes gaan de kamer uit en verdwijnen!! Ze gaan er vanuit dat jij je wel red en zien je morgen weer.

Zo werkt dat niet met een pup, ’s nachts is alles anders. Er zijn bijna geen geluiden van buiten, in huis is het stil en de pup is helemaal alleen. Dat gaat hij niet leuk vinden.
Hoe kun je dit het beste oplossen? 

  • Slaapt de eerste nachten naast de pup in de kamer op een matrasje. Hij in de bench of mand, jij op het matras. Zo ben je dicht bij hem in de buurt mocht hij zich alleen voelen.
  • Wil je liever in je bed slapen? Dan neem je de mand of bench mee naar boven en leg je de pup naast het bed neer.
  • Hij ruikt je, hij hoort je en hij ziet je. Zo weet hij dat het veilig is om te gaan slapen en dat hij niet alleen is.
  • Gaat dit een paar nachten goed? Dan kun je steeds iets verder weg gaan liggen (als je beneden slaapt) of als hij bij jou naast het bed slaapt, leg je hem steeds wat verder weg. Pas hierbij wel op dat – als je geen bench gebruikt – hij niet op de overloop ligt en van de trap kan vallen!

TIP:  Wees de eerste nachten bereid om er voor je pup te zijn, hij heeft je nodig. Laat hem niet alleen beneden, juist dit kan op den duur verlatingsangst veroorzaken.