Trainingslocatie

Het trainingsveld moet voor mij aan een aantal eisen voldoen:

  • veilig omheind, honden moeten los kunnen (indien mogelijk), als een hond "ontsnapt" uit de halsband kan hij geen kant op.
  • dicht bij huis, zodat ik alles bij de hand heb
  • mogelijkheid tot het gebruik van toilet voor de cursisten
  • groot genoeg zodat de cursisten hun ruimte kunnen nemen als ze dat willen
  • zichtbaar voor voorbijgangers maar ook voor de honden om te wennen aan geluiden van verkeer en voorbijgangers

Dit alles is gelukt, anders was ik ook niet gestart. Het veld ligt pal naast mijn huis, ik heb alle spullen bij de hand of kan het desnoods zo uit mijn schuur pakken.De cursisten kunnen gebruik maken van de toilet in mijn huis, het veld is omheind met stevig en goed gaas van 1,25 hoog en 2 goed afsluitbare poorten. De locatie is mooi ruim, dus ruimte genoeg voor ieders eigen plekje.
Mijn voorkeur ging uit naar een niet al te groot veld, op die manier houdt je contact met de mensen maar ook overzicht over bepaalde situaties. Het veld biedt genoeg ruimte aan 7 a 8 cursisten die ieder een eigen ruimte kunnen creeren om te trainen en elkaar niet in de weg te lopen.

Het veld ligt aan een weg, tussen het veld en de weg is een sloot en een grote brede heg. Groot voordeel hiervan is dat de honden leren bekend worden met geluiden van vrachtwagens, motoren, fietsers, wandelaars, andere honden, brommers, scooters en nog meer geluiden, maar toch veilig kunnen trainen.

Kortom, de locatie is veilig, goed bereikbaar en goed - door onszelf - onderhouden!

 locatie locatie1 locatie2