Team Hondenmaatje bestaat in totaal uit 4 instructeurs en 1 gedragstherapeut.
Op dinsdag en woensdag zijn er altijd 2 instructeurs aanwezig, op de overige dagen is er 1 instructeur bij de lessen. Mocht de situatie erom vragen kan er altijd een extra instructeur aanwezig zijn op deze dagen.

Het team bestaat uit:
Mirjam de Jong - kynologisch instructeur & kynologisch gedragstherapeut
Erik de Jong - kynologisch instructeur (sport en spel, speuren, bostraining)
Jenny Ems - kynologisch instructeur (puppytraining en jonge hondentraining op woensdag) & hersenwerkinstructeur
Stefanie Heide - kynoligisch instructeur (puppytraining en jonge honden training op woensdag)
Raphael Sparenberg - vrijwilliger en helpt op de dinsdagavond

Jenny Ems:
sitejenny

Mijn naam is Jenny Ems, getrouwd met Klaas, moeder van 3 kinderen en trotse oma van 3 prachtige kleindochters. Ik werk 26 uur per week in de thuiszorg als verpleegkundige. Daarnaast geef ik 1 avond in de week hondentraining op woensdag bij Hondenmaatje en zo nodig val ik in op een andere avond. Wij wonen op een prachtige lokatie met een stuk land welke compleet omheind is. Onze honden hebben dan ook een geweldige ruimte om te spelen met achterin het land zelfs een waterpoel. Wij hebben 2 honden: Bumper en Senna. Bumper is 3,5 jaar, kruising Amerikaanse stafford. Zij was de hond van onze jongste zoon die nog thuis woonde, maar in de praktijk kwam het er op neer dat de verzorging door mij gedaan werd. Zij is dan ook bij ons gebleven toen hij op zichzelf ging wonen.

Senna is onze boerboel van ruim 2 jaar. Niet de gemakkelijkste honden maar voor ons o zo lief! Met Senna ben ik begonnen op de puppytraining bij Hondenmaatje. Ik vond de lessen geweldig en ben na deze cursus doorgegaan met de volgende cursus. Vorig jaar vroeg Mirjam of ik haar niet 1 avond in de week wilde helpen ter ondersteuning met de lessen. Dit heb ik gedaan, en in inmiddels was ik zo enthousiast dat ik in november 2015 ben begonnen met de opleiding tot kynologisch instructeur. Afgelopen april heb ik mijn diploma gehaald en geef nu op woensdagavond de trainingen. Tevens les ik weer met Senna, en met Bumper begin ik volgende maand weer. Het is o zo belangrijk dit te blijven doen, zeker als je niet de makkelijkste honden hebt. En de honden vinden het zo leuk! (evenals hun baasje)

Groetjes Jenny

Stefanie Heide
stefanie

Ik ben Stefanie en ben 22 jaar. Ik volg de opleiding Dierverzorging, en zit in het laatste jaar van mijn opleiding. Via school kreeg ik de kans om de opleiding tot kynologisch instructeur te volgen, en natuurlijk heb ik deze kans niet aan mij voorbij laten gaan! En ik heb mijn diploma gehaald. Ik wil nu heel graag ervaring opdoen, en het leren om les te geven aan een groep. Deze kans krijg ik bij hondenschool Hondenmaatje! Echt super leuk! Ik help Jenny op de woensdagavond.
Met mijn eigen chihuahua Dino volg ik op de dinsdagavond les, op vrijdagavond sport en spel en op zaterdag doen wij aan speuren.
Grote kans dat je me dus een keer tegen komt!
Groetjes Stefanie.

Raphael Sparenberg
raphael

Mijn naam is Raphael Sparenberg en ik help bij Hondenmaatje, als vrijwilliger. In mijn familie hadden wij altijd al honden en ben hier dan ook mee opgegroeid, sinds dit jaar augustus heb ik dan ook besloten om een eigen hond te nemen. Dat is Djem die zie je hier ook onder op de foto.
Djem komt uit Spanje en heeft dus ook een ‘’rugzak’’. Ik ben toen be...gonnen met puppy les bij Mirjam en wij kwamen er al snel achter dat dat te veel was voor Djem dus hebben wij gekozen voor prive les. Hier kwamen ik en Mirjam aan de praat over de verschillende manieren van opvoeden van je hond en wat er allemaal bij komt kijken. Ik merkte al snel dat ik hier meer over wou weten en mede door de verandering die ik zag bij Djem werd ik steeds meer geïnteresseerd in de connectie tussen mens en hond. Naarmate de tijd begon het steeds meer te knagen dat ik toch wat meer wou doen met werken met honden en zodoende ben Ik gaan helpen bij Hondenmaatje.