Puppy prive training
Puppyprivetraining is voor de mensen die graag met hun pup willen trainen, maar niet in een groep. Dit kan verschillende redenen hebben:
- pup kan niet zo goed overweg met andere honden, of vindt dit eng
- de baas kan niet zo goed in een groep zijn 
- de baas wil graag 1 op 1 lessen, met meer aandacht voor baas en hond
- training op maat, trainen wat de baas en hond willen trainen ipv de standaard oefeningen in een groepsles

Een puppyprivetraining wordt gegeven door 1 van onze trainers en kost 150 euro voor 10 lessen van 3 kwartier. Dit kunnen lessen hier op het veld zijn, of voor de afwisseling eens in het bos of een (korte) wandeling hier langs de weg. 

We hebben nu een aantal klanten die hier gebruik van maken en zij zijn dol enthousiast. Lijkt jou dit ook wat? neem dan snel contact met ons op

 

Help ! ik wil een hond .
Wij weten als geen ander hoe moeilijk het is voor een nieuwe hondenbaas, om te kiezen uit al die duizenden hondenrassen die er zijn. Hoe kies je nou voor de hond die bij jou past? waar moet je rekening mee houden? 
Dat is van veel dingen afhankelijk, bijvoorbeeld:
- hoe is je gezinssituatie?
- zijn jullie actief of juist minder actief?
- wil je een grote hond of kleine hond?
- veel vacht of minder vacht?
- moet het waken en bewaken? of juist niet ?

en zo zijn er nog veel meer vragen die je jezelf moet stellen voordat je voor een hond gaat.
Wij hebben ondertussen veel ervaring opgedaan met diverse hondenrassen bij de hondenschool, en weten hierdoor redelijk veel over het gedrag en karakter van een hond. Wij willen je hier graag bij helpen.
Je kan beter wat langer zoeken naar een voor jou geschikte hond, dan dat je impulsief voor een ras gaat en het blijkt helemaal niet bij jullie te passen.

Meer weten? zie onze facebookpagina "help ik wil een hond" en mail ons als je ons in wilt schakelen voor deze bemiddeling
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij helpen je graag ! 

 

KInd en Hond trainingen

Ouders die hun kinderen meenemen, dat juichen wij toe. Voor kinderen is het net zo belangrijk om te trainen met de hond, als het voor de ouder is. Een kind hoort tenslotte ook bij het gezin waar de hond mee te maken krijgt.
Wel is het zo dat - als het kind traint met de hond - wij de ouders adviseren bij het kind te staan, dus niet aan de andere kant van het veld te gaan staan. Zo kunnen zij het kind adviseren en begeleiden met de oefeningen. Op zo'n manier dat de hond niet van meerdere mensen opdrachten krijgt en het dus niet onduidelijk wordt voor de hond.

Omdat er best wat bij komt kijken, om een kind en een hond te begeleiden als instructeur zijnde, zijn collega's Jenny en Danielle naar de kind / hond manifestatie geweest vorige week, gegeven door Dierbare Ontmoetingen van Cindy van Dorst. Hier hebben zij veel geleerd over het aanbieden van trainingen voor een kind en hond, waar je op moet letten, wat wel kan en wat niet kan.

Wij gaan dit zeker uitbreiden binnen de hondenschool en hier misschien wel aparte trainingen voor aanbieden. Hoe beter een kind weet wat wel en niet kan bij een hond, hoe beter de band en hoe minder bijtincidenten zich voor kunnen doen. Uiteraard werken wij hier graag aan mee.
Meer informatie over deze nieuwe trainingen volgt nog, dus hou deze site en onze facebookpagina in de gaten. 

Werkhondentraining

Op maandagavond geven wij de werkhondentraining. Deze training wordt gegeven door Arjan Schottert, gediplomeerd kynologisch instructeur, fokker van boxers en jarenlange ervaring met werkhonden. In een groep van maximaal 5 cursisten met hun hond, leert hij de cursisten omgaan met het werkgedrag van hun hond, de basis commando's hierin zijn wel belangrijk (inchecken, beheersing, beloningssignaal en het waarschuwingssignaal). Deze honden - met lust voor werken voor de baas - leren tijdens de les een buit te pakken (bijtrol), het passeren van andere mensen met hun hond, het aandacht houden voor de baas, het gedrag onder commando te zetten enzovoort. Verschil met deze training en de gewone jonge honden training is dat deze honden meer training krijgen op het gedrag waar ze voor gefokt zijn-namelijk het werken en waken voor de baas. Uiteraard is deze training ook op een positieve manier, net zoals alle andere trainingen bij hondenmaatje.

Er is veel animo voor deze training, die 6 weken duurt. Dus aanmelden vooraf is van groot belang, dan kan het zijn dat je op een wachtlijst komt.
De 1e les is een theorieles gegeven door Arjan, zodat je aan de hand daarvan kan besluiten of je mee wilt doen aan deze training. Daarna volgen er 5 praktijklessen waarbij je handvatten krijgt om met je hond aan de slag te gaan.

Deze groep is niet geschikt voor reactieve honden, honden die andere honden niet accepteren of uitvallen naar mensen. Hiervoor kan je ook bij ons terecht, maar dan in de vorm van gedragstherapie.

Voor meer informatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.