Lezing over vuurwerkangst bij honden
28 Oktober, 18 november en 16 december

Dit jaar geven wij 3 lezingen over vuurwerkangst bij honden, dit keer in samenwerking met dierenartsenpraktijk Zuid West Drenthe.
In deze mooie samenwerking kunnen we je een heel stuk leren over gedrag bij bange honden, wat je moet doen en wat je vooral niet moet doen.
Het stuk over gedrag wordt gegeven door gedragstherapeut Mirjam de Jong.
De dierenarts gaat je een stuk vertellen over de reguliere medicatie, wat je kan gebruiken voor je hond, hoelang van te voren je er mee moet beginnen en nog veel meer.

Je kan je opgeven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en graag horen we met hoeveel personen je aanwezig bent.
Bij de dierenarts kan je je ook opgeven aan de balie.

De avond is zonder aanwezigheid van je hond, en is GRATIS !  Meld je snel aan want per avond is er plek voor ongeveer 20 personen.

De 1e lezing is geweest
De eerste avond is geweest en de ruimte zat bomvol met mensen die graag wilden weten wat te doen met hun (eventuele) bange hond. 
Dierenarts Bart, ik en mijn collega Jenny hebben de mensen veel kunnen vertellen.

Bart vertelde een mooi duidelijk verhaal over stress, wat het doet met een hond en hoe het ontstaat. Maar ook een stuk over medicatie die je kan inzetten als blijkt dat je hond erg bang is voor het vuurwerk.
Ik vertelde een stuk over gedrag, hoe je stress kan herkennen, wat je moet doen en niet moet doen en Jenny heeft een mooie aanvulling gedaan over het inzetten van hersenwerk tijdens oud en nieuw. 

Kortom, een mooie avond, met leuke reacties.