De trainingen

Alle trainingen bij Hondenmaatje staan in het teken van SAMENWERKEN. Baas en hond leren hoe leuk het is om samen te werken, samen te trainen, samen leuke spelletjes te doen. Op basis van vertrouwen en plezier. We stimuleren mensen om op een positieve manier te trainen, we laten mensen ervaren dat corrigeren niet werkt en dat dat nergens voor nodig is. Belonen op het juiste moment en op de juiste manier werkt het beste !

Dat wil niet zeggen dat we de mensen niet leren om te begrezen, dit doen we door middel van de NEE oefening. Je leert wanneer je deze inzet, hoe je deze inzet en dat je deze niet al te vaak moet gebruiken zodat het effectief blijft.
Er is een duidelijk verschil tussen begrenzen en corrigeren en dat leer je bij ons !

Puppytraining 

  Deze training is op dinsdagavond en woensdagavond van 19.00 tot 19.45 uur op het trainingsveld in Koekange.

Tijdens deze training leren de pups socialiseren (dus omgaan met andere omgevingsprikkels, honden, mensen, verkeer). We behandelen de basiscommando's zoals zit, af, hier, spelen, wacht. Om de oefeningen afwisselend en leuk te houden combineer ik de lessen altijd met een spel of sport oefening. Denk hierbij aan de tunnel, lopen over een lage plank.
Tijdens elke les is er aandacht voor de dagelijkse geluiden waar een hond mee te maken krijgt, en dus ook van kan schrikken. Belangrijk is het herstel hierna. Gaat deze snel? gaat het langzaam? hoe erg is de schrik. Hier besteden wij grote aandacht aan en begeleiden dit goed.

De cursus duurt 10 weken. Het is geschikt voor pups vanaf 8 weken oud, ieder ras is welkom bij Hondenmaatje wij maken geen onderscheid.
Kinderen zijn ook van harte welkom, zij zijn tenslotte ook een onderdeel van het huishouden en gaan ook veel met de hond om.

De puppyles is altijd onder begeleiding van 2 instructeurs, zodat we onze aandacht goed kunnen verdelen over de cursisten en ieder hulp kunnen bieden en ondersteuning.

De prijs van deze cursus is € 90,-

Jonge honden / gehoorzaamheid 

  De jonge honden / gehoorzaamheid is op: dinsdag en woensdagavond op het trainingsveld in Koekange. Deze training is geschikt voor honden vanaf 5 maanden, tot iedere leeftijd.

De oefeningen die tijdens deze training aan bod komen zijn de gehoorzaamheidsoefeningen zoals zit en wacht, hierkomen, blijf, af, niet trekken aan de riem, samen spelen (mits mogelijk). De training duurt 10 weken, ook hier zijn kinderen welkom tijdens de trainingen. Ook visuele prikkels, geluiden en vreemde ondergronden komen hierbij aan de orde. We kijken naar het herstel na eventuele schrik en begeleiden dit goed.

De prijs van deze cursus is € 100,-

De jonge honden training is onderverdeeld in de Jonge honden 1, 2 en 3 

 

Sport & Spel 

 

 

Sport en  spel, bijna het zelfde als behendigheid maar dan net iets anders.

Het gaat bij de sport en spel niet om snelheid en is ook geen wedstrijdvorm. Op een rustige maIer leren baas en hond samen een parcours af te leggen. Je hoeft dus ook niet te rennen als baas zijnde, enigszins mobiel zijn is wel fijn.

Geschikt voor honden vanaf 6 maanden, klein / groot, dik / dun / zwart / wit het maakt niet uit met sport en spel kan elke hond mee doen.

Op maat leren ze de toestellen aan, leert de baas werken met lichaamstaal en vooral samenwerken met je hond.

Een erg leuk uur waar je zeker aan mee moet doen !

Minimale leeftijd is 6 maanden.

De prijs van deze cursus is € 60,--

 
   

Prive les

 

Prive les kan je om diverse redenen aanvragen. Als je tegen bepaalde trainingsproblemen aanloopt waar je extra begeleiding bij wilt hebben, of als je hond het in de groep niet zo "goed" doet en niet zo ontspannen is maar je wilt wel graag bij bljiven met de oefeningen.

Een prive les kost 25 euro per les en is hier op het veld bij de hondenschool, of bij je thuis. Dag en tijd gaat in overleg en kan per week verschillen (afhankelijk van mijn en jouw agenda die week).

25 euro per les

 

 

 

Speurtraining

 

Speuren is goed voor de hond, lekker zijn neus gebruiken. Speuren is leuk en vooral erg leerzaam. Maar ook heel veel samenwerken tussen baas en hond.
Speuren is niet leeftijdgebonden, ook pups kunnen hier aan mee doen, ook is het niet rasgebonden, de 1 zal het alleen sneller onder de knie hebben dan de ander.
Deze eerste lessen volg je hier op het trainingsveld, om de basis stappen aan te leren, daarna ga je het bos in en kost 1 speurles slechts 10 euro per keer.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. maar doe het snel, vol = vol !

kosten  € 50,-- voor 5 lessen, daarna 10 euro per les